infakt__frame.jpgJoš od 2009. godine, Grad Valjevo je zajedno sa policijskom upravom krenuo sa postavljanjem kamera i od tada postavljene su kamere na nekoliko lokacija u gradu.
Sigurnosne kamere daju rezultate, a u planu je i postavljanje tzv. pametnih kamera koje će pratiti svaku gradsku raskrnicu i beležiti svaki saobraćajni prekršaj.

Kamere su postavljene na raskrsnicama: Karađorđeva-Vuka Karadžića, Pantićeva-Vuka Karadžića, i na Duplim trakama kod stare zgrade supa. Ipak, trenutne kamere dale su ograničene rezultate

U slučaju da je došlo do razbojništva, prate se vozila koja su prošla u toj raskrsnici, beleže se sumnjiva vozila, prikupljaju operativni podaci i koriste kasnije u dalje operativnom radu. Kamere koje pokrivaju nekoliko gradskih raskrsnica, aktivne su citavih 24 časa, ipak to nije dovoljno.

Pametne kamere bi automatski davale podatke o vozilu koje je izvršilo prekršaj

Prva na redu je raskrsnica Karađorđeva sa Sinđelićevom ulicom. A kasnije će pametne kamere biti postavljane po prioritetu.

Jedna od takvih deonica je deo Duplih traka kod Živojinovića i Raševića i još nekoliko nebezbednih putnih pravaca.

Na ovaj način bi PU Valjevo vršila kontrole od brzine kretanja vozila do svih ulazaka i izlazaka iz grada.

U sistemu video nadzora još je i JKP „Vidrak” na gradskim parkinzima i novom groblju, spoljašnji video nadzor na školama i video nadzor BID zone.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…