Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih obdaništa od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Tim povodom je juče u Beogradu, ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem potpisao pomoćnik gradonačelnika Dragutin Кuzmanović.
U okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, koja je u skladu sa Zakonom o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliće novac za 43 lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo.

igralište
Foto: marsh.rs


„Tipsko igralište u sklopu kompleksa Predškolske ustanove „Milica Nožica“ naziv je projekta koji će se finansirati sa 11 miliona dinara, a kojim je planirano uređenje dečjih igrališta koja postoje u sklopu obdaništa u Valjevu.
„Ugovore smo potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i idemo napred“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom svečanog potpisivanja ugovora u Palati Srbije.
Ministar Martinović je potpisao sa 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

  • TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

    Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…
  • Nove medalje za SK Valjevo

    Valjevski strelci sjajni su bili i na prvenstvu Srbije u B programu za kadete i mlađe juni…
  • Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

    Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POMOĆNIK BRAVARA/ZAVARIVAČA, POMOĆNI RADNIK U PROIZVODNJI I POMOĆNIK FARBARA

FIRMI KOJA SE BAVI OBRADOM METALA, USLED POVEĆANOG OBIMA POSLA POTREBNI SU: POMOĆNIK BRAVA…