Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih obdaništa od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Tim povodom je juče u Beogradu, ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem potpisao pomoćnik gradonačelnika Dragutin Кuzmanović.
U okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, koja je u skladu sa Zakonom o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliće novac za 43 lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo.

igralište
Foto: marsh.rs


„Tipsko igralište u sklopu kompleksa Predškolske ustanove „Milica Nožica“ naziv je projekta koji će se finansirati sa 11 miliona dinara, a kojim je planirano uređenje dečjih igrališta koja postoje u sklopu obdaništa u Valjevu.
„Ugovore smo potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i idemo napred“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom svečanog potpisivanja ugovora u Palati Srbije.
Ministar Martinović je potpisao sa 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

  • TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

    Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…
  • Nove medalje za SK Valjevo

    Valjevski strelci sjajni su bili i na prvenstvu Srbije u B programu za kadete i mlađe juni…
  • Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

    Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…