beneton.jpgUdruženje Kolubarsko drinski centar za edukaciju i ekonomski razvoj u saradnji sa Kancelarijom za mlade ce tokom oktobra i novembra meseca realizovati projekat „Budi budan za buducnost” sredstvima koje je odobrilo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru Konkursa za podršku programima kojima se ostvaruje javni interes u oblasti omladinskog sektora na lokalnom nivou, a koji se realizuju u saradnji udruženja/saveza i kancelarija za mlade.

Mladi Valjeva kao i vecina mladih u Srbiji na nekvalitetan nacin provode slobodno vreme i po istraživanjima i anketama, uglavnom ispred televizora, racunara, telefona ili u kaficima. Sport, rekreacija, fizicka aktivnost i kreativno provodenje slobodnog vremena su slabo zastupljeni. Uzroci ovakvih rezultata su nezaineresovanost, nedovoljna informisanost mladih o mogucnostima bavljenja sportom i pohadanja casova kreativnih radionica kao i nedostatak finansijskih sredstava.

Projekat “Budi budan za buducnost” podrazumeva niz kreativnih, edukativnih, zabavnih i sportskih aktivnosti u kojima mogu ucestvovati svi zainteresovani mladi ljudi od 15 do 30 godina starosti. Aktivnosti projekta koncipirane su tako da ucesnici na što kvalitetniji nacin provedu svoje slobodno vreme, kao i da budu motivisani i informisani o mogucnostima nastavka bavljenja ovim aktivnostima.
Aktivnosti projekta su:
1) MLADI SU MUZIKA:
“Uhvati ritam” je naziv projektne aktivnosti koja podrazumeva besplatne casove salse, Break dance-a i Hop Hop-a za sve zainteresovane a bice realizovana u Maloj sali Centra za kulturu od 4. do 6. oktobra u terminima:
4 – 5. oktobra 19c – 20.30c Salsa
4 – 6. oktobra 20.30c – 21.30c Break dance
21.30c – 22.30 Hip Hop
Instruktor salse je Predrag Micic, a Break dance-a i Hip Hop-a Željko Ostojic.

2) MLADI SU UMETNOST:
Likovna radionica “Slikarski malikani”, obuhvatice vikend casova slikanja i crtanja, 12. i 13. oktobra od 17 do 20 casova. Radionica ce se odvijati u „Ateljeu 179″ sa ciljem pripreme završne izložbe radova u Maloj galeriji Centra za kulturu, 23. oktobra u 20 casova. Mentor likovne radionice je slikarka Jelena Popovic.
3) EKO MLADI:
19. oktobra ce biti organizovana akcija cišcenja korita reke Gradac pod nazivom: “Cuvamo jer vredi” gde ce mladima biti omoguceno da se pokažu na delu i iskažu svoj stav o zaštiti i ocuvanju životne sredine. Akcija pocinje u 12 casova na “Konjickom klubu”, a vodi je ekolog Nikola Rasulic.
4) MLADI SU AKCIJA:
U toku ove projektne aktivnosti cija je realizacija predvidena za mesec novembar, planirano je niz sportskih i rekreativnih aktivnosti, pod nazivom “Sportom do istog cilja”. U okviru ove akcije bice organizovan turnir u basketu i turnir u odbojci, kao i prezentacija individualnih sportova (kik boksa i karatea).
5) LETO ZA MLADE:
U novembru mesecu bice organizovan jednodnevni izlet za pedesetoro mladih iz socijalno ugroženih porodica. Ova aktivnost je trebalo da bude sprovedena za vreme leta ali zbog izvesnih problema odložena je za novembar.
6) MLADI SU TOLERANCIJA:
“Slobodno – prenesi dalje” je slogan projektne aktivnosti iz ove celine koja ce projekat pratiti tokom celog njegovog realizovanja. U pitanju je novinarska radionica u kojoj ce ucesnici beležiti dešavanja u vidu tekstova i fotografija. Radionica pocinje sa radom 4. oktobra u 18.30 casova u Maloj sali Centra za kulturu. Mentor je novinarka Kristina Paramentic.

Projekat „Budi budan za buducnost”, sprovodi udruženje Kolubarsko drinski centar za edukaciju i ekonomski razvoj, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije www.mos.gov.rs/

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…