infakt__frame.jpgU Valjevu je 02.10.2013. godine posle duge i teške bolesti preminuo dr Saša Kristic – profesor Univerziteta “”Singidunum”” i nekadadašnji rukometaš valjevskog Metalca.

Saša Kristic je roden u Valjevu, 13.09.1969. godine u sportskoj porodici od majke Gordane i oca Branislava, koji je bio rukometaš Metalca i internacionalni rukometni sudija. Rukomet je poceo da igra 1984. godine u jednoj od selekcija koje su trenirali Slobodan Jokanovic i Nikola Jevremovic – Gužva. Igrao je na mestu pivotmena i bio veoma pouzdan odbrambeni igrac. Sa ekipom Metalca je 1992. godine izborio plasman u Super rukometnu ligu. Nastupao je i za Kolubaru iz Lazarevca i Šamot iz Arandelovca. U rukometu je kao savezni rukometni sudija bio aktivan do 2001. godine.

Imao je i veoma uspešnu profesionalnu karijeru. Po zavšetku Ekonomske škole u Valjevu, diplomirao je na Ekonomskom fakultetru u Beogradu, a magistrirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Imao je dva doktorata. Na Pravnom fakultetu u Beogradu i Fakultetu za bankarstvo i finansijski menadžment u Beogradu. Bio je vrhunski strucnjak za budžet i jedno vreme nacelnik budžetske uprave opštine Valjevo. Poslednjih godina gradio je uspešnu univerzitetsku karijeru kao profesor više ekonomskih predmeta na Univerzitetu Singidunum – Poslovni fakultet Valjevo u užoj naucnoj oblasti lokalne javne finansije.

Bio je porodican covek i iza sebe je ostavio suprugu Natašu i kcer Minu.

Komemorativna svecanost povodom smrti dr Saše Kristica održace se u cetvrtak 03.10.2013. u 13 casova na Poslovnom fakultetu “”Singidunum”” u Valjevu, opelo u 15:30 casova u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice (u Vojvode Mišica ulici), a sahrana u 17:00 casova na Novom valjevskom groblju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…