moderna-galerija.jpgIzložba slika Slavka Krunica pod nazivom “Uprava neukaljanih casti” bice otvorena u subotu 28. septembra u 12 casova u Modernoj galeriji Valjevo. Ovo je šesta po redu izložba slika jedan autor-jedna slika koju je priredila Moderna galerija.

Koncept izložbe jedan autor jedna slika zanimljiv je iz više razloga, a pre svega pokazuje jedan period stvaralaštva umetnika.

Slavko Krunic ima 39 godina, od 2000. godine, clan je ULUS-a, a od 2011. – ULUPUDS-a, kao i grupe Society for Art of Imagination. Dela je izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Slike Slavka Krunica dospele su do javnih i privatnih zbirki, odnosno kolekcionara sa najneocekivanijih strana sveta. Njegove ilustracije takode su našle put do brojnih knjiga i casopisa. Knjigu „Satirikone” objavio je 2010. godine. Junaci Krunicevih slika postali su tada junaci kratkih prica francuske književnice Elodi Pinel. Plašt dugo snivanog sna Slavka Krunica predstavljao je pocetak saradnje sa „Politikinim Zabavnikom”. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Izložba je otvorena do 28. novembra 2013. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…