regionalni_razvoj.jpgU nastavku 11.sednice Skupštine grada Valjeva usvojen je predlog godišnjeg programa zaštite, uredenja i korišcenja poljoprivrednog zemljišta grada Valjeva za ovu godinu. Odbornici su usvojili i odluku o izradi Plana detaljne regulacije za deonicu puta Sedlari-Lelic, kao i odluku o uskladivanju Plana generalne regulacije „Centar”.

Skupština je donela i odluke o sprovodenju javnog konkursa za imenovanje direktora sa javnim konkursom i to: javnog preduzeca „Direkcija za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva”, javno komunalnog preduzeca „Vodovod”, javno komunalnog preduzeca „Toplana”, javno komunalnog preduzeca „Vidrak”, javno komunalnog preduzeca „Polet” i JIP „Radio Valjevo”.

Osim toga, odbornici Skupštine doneli su odluku o davanju zemljišta u zakup Pravoslavnoj eparhiji valjevskoj, odluku o davanju saglasnosti fudbalskim klubovima na korišcenje zemljišta, kao i odluku o upucivanju inicijative Vladi Republike Srbije za imenovanje gradonacelnika grada Valjeva kao predstavnika grada Valjeva u regionalni Razvojni savet za region Šumadije i Zapadne Srbije.

Odbornici Skupštine grada, izmedu ostalog, na današnjem nastavku 11.sednice, usvojili su i niz rešenja o razrešenju i imenovanju clanova upravnih, nadzornih, školskih odbora, kao i clanova Saveta za bezbednost grada i Saveta za bezbednost saobracaja.

Sa dnevnog reda skinute su dve tacke i to: pretres predloga zakljucka o usvajanju izmena i dopuna Programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture JP „Direkcija za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva”, kao i pretres predloga zakljucka o upucivanju zahteva za razrešenje sa dužnosti v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Nemanje Radojicica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…