vece.jpgOdržana je i 12. sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici usvojili predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JP „Direkcija za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” za 2013. godinu.

„Drugi rebalans Direkcije nastao je kao plod uštede na tenderima koji smo uspeli da ostvarimo. Ostalo je devet miliona dinara na poziciji puteva, jer smo u meduvremenu uštedeli novac na tri tendera, a uradili smo više puteva nego što smo prvobitno planirali. Postavili smo osam kilometara asfalta u selima, sada cemo raspisati i novi tender za seoske puteve, jer imamo na toj poziciji još sredstava. Uradili smo drugi rebalans Direkcije na najbolji moguci nacin u ovom trenutku i dobro je što je skinut sa dnevnog reda na predhodnom zasedanju, jer smo u meduvremenu uspeli još bolje da definišemo pozicije.Uštedeli smo i na sanaciji klizišta, kao i na poziciji javne rasvete. Uz to, isticem da je sanacija svih programom predvidenih klizišta ili vec završena ili je u toku, a samo na toj poziciji uštedeli smo sedam miliona dinara jer smo dobili povoljnije cene na tenderima”, rekao je izmedu ostalog v.d.direktora JP „Direkcije za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” Dragan Jeremic u današnjem izlaganju i dodao da ce nastavak rekonstrukcije Karadordeve na deonici do Uzun Mirkove ulice biti uraden ukoliko grad Valjevo dobije od Ministarstva gradevinarstva i urbanizma 20 miliona dinara koliko je dogovoreno.

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici usvojili su i predlog zakljucka o usvajanju izmena i dopuna Programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture JP „Direkcija za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” za 2013. godinu.

Dnevni red je dopunjen sa tri tacke i to: pretres predloga rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Upravnog odbora Turisticke organizacije Valjevo, konstatovanje prestanka mandata clana Gradskog veca i izbor novog clana Gradskog veca. Za novog predsednika Upravnog odbora Turisticke organizacije Valjevo izabran je Aleksa Savic. Odbornici su konstatovali prestanak mandata clana Gradskog veca Miloša Katica i na predlog gradonacelnika, izabrali novog clana Gradskog veca Aleksandra Vujica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…