infakt__frame.jpgOd 6. do 9. decembra 2012. godine, u Istraživačkoj stanici Petnica, održaće se Jedanaesta konferencija “Korak u nauku”. Konferencija će okupiti mlade koji su ove godine, kao učenici srednjih škola pohađali obrazovne programe u Istraživačkoj stanici Petnica i na njima realizovali svoje samostalne ili timske naučnoistraživačke projekte.

Na Konferenciji će biti prezentovani izabrani radovi iz petnaest oblasti prirodnih i društvenih nauka koje su ove godine bile zastupljene u programima Istraživačke stanice.
Radovi će biti prezentovani putem usmenih izlaganja, demonstracija i poster prezentacija, baš kao što se to i čini na naučnim konferencijama. Otvaranje konferencije će biti održano u prostorijama Istraživačke stanice Petnica u četvrtak, 6. decembra u 16 časova.
Konferenciju će posetiti i gospodin Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS ad, koji je jedan od najvećih donatora IS Petnica.

Na Konferenciji se, takođe, očekuje i poseta naučnih radnika iz više naučnih instituta, kao i prisustvo privrednika koji će najboljim petničkim polaznicima govoriti o preduzetništvu i vezi nauke i privrede. Podaci o Konferenciji radova polaznika obrazovnih programa Istraživačke stanice Petnica dostupni su i na veb adresi: http://konferencija.petnica.rs

Obrazovni programi za 2013. godinu
U toku je prijavljivanje učenika srednjih škola za učešće na obrazovnim programima u Istraživačkoj stanici Petnica u 2013. godini.
Polaznici petničkih obrazovnih programa mogu biti učenici od I do IV razreda svih tipova srednjih škola.
Poželjno je da kandidati poseduju solidno predznanje i da su lično visoko motivisani i zainteresovani za nauku, da su obdareni inteligencijom i kreativnošću.
Cilj petničkih obrazovnih programa nije populazizacija nauke. Na ovim programima naučni rad se prikazuje sa svim teškoćama i problemima, pa kod polaznika koji nije dovoljno zainteresovan može delovati destimulativno. Zbog toga je, prilikom prijavljivanja na konkurs, vrlo važna lična zainteresovanost i opredeljenost kandidata.
Rok za prijavu je 30. novembar 2012. godine.
Sve informacije u vezi prijavljivanja na obrazovne programe u narednoj godini možete naći na veb adresi: www.petnica.rs

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…