gradac.jpgI ove godine grad Valjevo će se uključiti u veliku nacionalnu akciju „Očistimo Srbiju“ koja će se održati u subotu 4. juna. Cilj akcije je podizanje svesti građana o značaju pravilnog odlaganja smeća, ali i očuvanju prirodnih resursa zajedničkom brigom svih nas.
Za učešće u akciji, osim građana, volontera, udruženja građana, ustanova i institucija, prijavile su se valjevske osnovne i srednje škole. Učenici će čistiti školska dvorišta i neposredno okruženje oko njih. Značajnu podršku uspešnoj realizaciji ove akcije uz angažovanje odgovarajuće mehanizacije, pružiće preduzeća „Ingrapomni“, „Metva“ i „Metaloprom“.

Ove godine biće očišćeno preko 20 lokacija koje su identifikovane i na kojima se nalaze značajnije količine otpada. U pitanju su gotovo svi putni pravci ka našem gradu, a u toku je i prikupljanje informacija o novim lokacijama.

Građanima će moći da kabasti otpad u subotu 4. juna ostave pored gradskih kontejnera, ili ako im je kontejner suviše udaljen, pozovu broj Vidraka 220-941 i u dogovoru sa dežurnim organizuju odnošenje smeća.

Prošle godine u akciju se uključilo oko 1500 učesnika i očišćeno je više od 50 lokacija na području grada Valjeva. Za 10-tak dana, koliko je, zbog vremenskih uslova trajala akcija, ukupno je uklonjeno oko 600 metara kubnih otpada.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…