radovi-ulica.jpgNakon nepuna dva meseca intenzivnih radova, rekonstruisani dei Karađorđeve ulice u dužini od 720 metara pušten je u saobraćaj. Uređenjem glavne gradske ulice, Valjevo dobija novu ambijentalnu celinu u prepoznatljivom ruhu.

Kompletna rekonstrukcija Karađorđeve ulice nije rađena decenijama unazad i zato su ovi radovi od izuzetnog značaja, rekao je između ostalog gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević.

Projekat rekonstrukcije podrazumevao je obnovu kolovoza, uređenje parking mesta, popločavanje trotora, novo javno osvetljenje, ozelenjavanje i postavljanje novog mobilijara, kao i radove na rekonstrukciji postojeće infrastrukturne mreže i izgradnja nove kišne kanalizacije. NIP je za ovaj posao obezbedio 89 miliona dinara, dok je deo novca obezbeđen iz gradskog budžetaa izvođač je bila valjevska firma „Ingrap omni”.

Rekonstruisana ulica bi trebalo da bude bezbednija, parkiranje je u nivou kolovoza, pojedini frekventniji pešački prelazi podignuti su u nivo trotoara koji je prošireni i popločani sa trakama za slabovide osobe. Glavna gradska ulica dobila je modernu signalizaciju i opremu, dobro osvetljenje, unapređen režim saobraćaja.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…