Gorenje.jpgMinistar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i direktor Gorenja u Valjevu Mirko Meža danas su potpisali aneks ugovora o dodeli sredstava za direktne investicije u iznosu od 400.000 evra i zapošljavanju 200 novih radnika na neodređeno vreme. Investicija Gorenja, u okviru programa Ministarstva ekonomije o dodeli bespovratnih sredstava za direktne investicije, koje administrira SIEPA, namenjena je proširenju proizvodnje i proizvodnog programa fabrike u Valjevu novim modelima aparata za hlađenje i zamrzavanje.

Prošle godine Gorenje je proizvelo oko 440.000 aparata, od kojih je 80 % namenjeno izvozu, od čega više od 50 % na tržište EU.

U maju Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i direktor Gorenja u Valjevu Mirko Meža danas su potpisali aneks ugovora o dodeli sredstava za direktne investicije u iznosu od 400.000 evra i zapošljavanju 200 novih radnika na neodređeno vreme. Investicija Gorenja, u okviru programa Ministarstva ekonomije o dodeli bespovratnih sredstava za direktne investicije, koje administrira SIEPA, namenjena je proširenju proizvodnje i proizvodnog programa fabrike u Valjevu novim modelima aparata za hlađenje i zamrzavanje.@@@

Grupa Gorenje je jedan od vodećih evropskih proizvođača i prodavaca bele tehnike, sa tradicijom dužom od 60 godina, koja već decenijama snabdeva korisnike kućnih uređaja u 70 zemalja širom sveta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…