zgrada MUP-a _Valjevo.jpgPolicijski službenici policijske stanice u Ljigu su lišili slobode i odredili meru zadržavanja Saši Jovanoviću (1974) iz Moravaca opština Ljig, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teške krađe, a Ištvanu Dimoviću (1961) iz Bečeja i Miri Milošević (1976) iz Moravaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, saopšteno je danas iz PU Valjevo.

Osumnjičeni Jovanović je 18.januara ove godine neopaženo ušao u kuću Dragana Vasiljkovića iz Moravaca, gde je pronašao i oduzeo 40.000 evra. Nakon prisvajanja novca, 4.000 evra zadržao je za sebe, a ostatak je dao nevenčanoj supruzi Miri Milošević. Jovanović je potom, posredstvom poznanika u Bečeju pronašao Ištvana Dimovića, kome je dao 1.000 evra, radi omogućavanja bekstva preko granice. Miloševićeva je pomagala u skrivanju osumnjičenom Jovanoviću, inače višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih dela, jer je za njim bila raspisana poternica zbog ranije izrečene presude za izdržavanje kazne zatvora. Takođe je učestvovala u prikrivanju kradenog novca, koji je nameravala da prenese u inostranstvo. Osumnjičeni su u zakonskom roku uz krivičnu prijavu privedeni Istražnom sudiji Opštinskog suda u Ljigu, koji je Jovanoviću i Miloševićevoj odredio pritvor, a Dimovića pustio da se brani sa slobode.

Policijski službenici Policijske ispostave u Valjevu su 24. januara ove godine, nekoliko časova po izvršenju krivičnog dela u prodavnicu “Europrom” u Valjevu, lišili slobode i odredili meru zadržavanja Igoru Hašaninu (1979) iz Sedlara opština Valjevo, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva Osumnjičeni je maskiran i naoružan ušao u pomenutu prodavnicu i uz pretnju oduzeo novac od pazara u iznosu od 64.200,00 dinara, ček na iznos od 5.000,00 dinara i nekoliko kutija cigareta, sve stavio u potrošačku korpu i pobegao iz prodavnice. Hašanin se sumnjiči i da je prethodne noći izvršio krivična dela krađe u knjižari “Podgorina tima”, u trgovinsku radnju STR”Ostojić” i frizersku radnju “Srećko” u Valjevu, odakle je otuđio novac od dnevnog pazara, a takođe i da je izvršilac i krivičnog dela teške krađe provaljivanjem u objekat “Elektrodistribucije” u Valjevu koje je izvršeno pre dvadesetak dana, odakle je otuđena kompjuterska oprem

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…