bebe.jpgU 2008.godini u valjevskoj porodilištu rođeno je preko 1400 beba, što je znatno veči broj nego u 2006. i 2007. godini ali i manje nego pre 10 godina. Od početka 2009. godine rođeno je 110 beba.

U našem zdravstvenom sistemu dosta se radi na preventivi pa tako sa trudnicama treba raditi u školi porodiljstva koja je organizovana u sklopu primarne zdravstvene zaštite, smatra dr Marija Mladenović.
Žene najčešće ostaju na jednom ili dva deteta, a manje je onih koje se odlučuju na treće ili četvrto dete.
Grad Beograd finansiraće razliku naknade za trudničko bolovanje za sve trudnice koje žive na području glavnog grada. Što znači da će beograđanke od sada i za trudničko, kao i za porodiljsko bolovanje dobijati 100% od zarade. Ova odluka donosi se na nivou opština a kako smo saznali od načelnice za društvene delatnosti O Valjevo Zore Bojčić u valjkevskoj opštini trudničko bolovanje nije povećano na 100%. Po rečima zamenika gradonačelnika Valjeva Stanka Terzića zbog i onako stešnjenog budžeta za sada nije bilo inicijative da se za trudničko plaća razlika od 35%.
Inače, za porodiljsko bolovanje dobija se 100% , dok za trudničko 65% zarade, ali ne može biti manje od najniže zarade što je mesečno oko 13.000din.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…