andeli cuvari humanit. organiz.jpgClanovi Društva za decu sa posebnim potrebama Naši snovi uprilicili su danas podelu novogodišnjih cestitki prolaznicima u gradu. I na ovaj nacin želeli su da skrenu pažnju na svoju kreativnost i rad i potrebu da budu ukljuceni u sve društvene aktivnosti.

Društvo “Naši snovi” okuplja decu sa razlicitim vidovima ometenosti u razvoju, roditelje, strucnjake i volontere. Celokupan rad usmeren je iskljucivo na organizovano pružanje pomoci osobama sa invaliditetom. Krajnji cilj je promovisanje prava o zbrinjavanju dece sa posebnim potrebama kroz dnevni boravak, jer se na ovaj nacin rešava pitanje iskljucenosti dece iz društvenog života.

U Valjevu ne postoji tacna evidencija o broju dece sa posebnim potrebama, ali procena je da je taj broj oko 1 200. Nezvanicne statistike govore da je oko 15% ove dece, koji nisu smešteni u institucije, upisano u osnovnu školu, 10% istu napusti pre završetka, 5% njih je zadovoljilo kriterijuma upisa u srednju školu, a tek 1% se negde zaposlilo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…