Bolnica 2.jpgZdravstveni centar Valjevo sproveo je konkurs za prijem novih 32 lekara i medicinska tehničara i u narednih 6 meseci oni će biti na probnom radu nakon čega će im biti produženi ili prekinuti ugovori o radu. Prema rečima generalnog direktora Ilije Tripkovića među primljenima ima i jedan broj iz drugih gradova Srbije, ali da tržište rada i u ovoj oblasti mora da postoji.

Zdravstvenom centru potreban je i elektroinženjer informatičar, ali prema Tripkovićevim rečima za ovo radno mesti u Valjevu niko nije zainteresovan, što pokazuje da radnih mesta ima ali se ona biraju. Tripković je naglasio i da se pojavljuju informacije da je za neka radna mesta dat novac.

Prijemom novih lekara u Dom zdravlja došlo se do gornjeg broja koji je potreban, ali zbog novog načina finansiranja zdravstva, plata lekara biće na osnovu broja i kvaliteta usluga koje budu pružene.

Tripković je skrenuo pažnju mlađim kolegamna i na edukaciju koja će biti potrebna prilikom dobijanja licenci, ali i njihovog obnavljanja i da će im ZC u potpunostiu izaći u sustre torganizovanjem stručnih predavanja i seminara.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…