infakt__frame.jpgPlivači Valisa osvojili su 16 medalja, i to 10 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane na trećem po redu Čigota kupu koji je održan proteklog vikenda na Zlatiboru. U konkurenciji 23 plivačka kluba iz Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije sa oko 300 plivača, prema broju osvojenih bodova PK “Valis” se plasirao na treće, a prema broju osvojenih medalja na drugo mesto.
Za najuspešniju plivačicu takmičenja prema najvećem broju osvojenih FINA bodova proglašena je Anđelka Petrović, dok je Vanji Petronijeviću titula najuspešnijeg plivača izmakla za samo 4 FINA boda u odnosu na prvoplasiranog Alić Zlatka (PK “Bosna” Sarajevo).
U kategoriji D (rođeni 1995. godine) Lazar Marković je osvojio dve zlatne medalje u disciplinama 50 m slobodno i 50 m leđno, a Nemanja Živković bronzanu medalju u disciplini 50 m delfin. U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji Marija Nikolić osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 m leđno i srebrnu medalju u disciplini 50 m slobodno.
U kategoriji E (rođeni 1994. godine) Dimitriju Jovanoviću pripalo je zlato u disciplini 100 m slobodno, Stefanu Zimonjiću zlato u disciplini 100 m prsno, Marku Beljiću srebro u disciplini 100 m prsno, a Evi Đurici zlato u disciplini 100 m delfin i srebro u disciplini 100 m slobodno.
U kategoriji G (rođeni 1992. i stariji) Anđelka Petrović i Vanja Petronijević osvojili su po dve zlatne medalje u disciplinama 100 m slobodno i 100 m leđno. Tijani Jakovljević pripalo je srebro u disciplini 100 m delfin i bronza u disciplini 100 m slobodno.
Pored 16 medalja (10 zlata, 4 srebra, 2 bronze) osvojenih u pojedinačnim disciplinama, mešovita ekipa u sastavu Petrović, Jakovljević, Petronijević, Zimonjić osvojila je zlatnu medalju u štafetnoj trci 4 x 50 m slobodno.

Najboljim plivačima „Valisa“ Anđelki Petrović, Vanji Petronijeviću i Tijani Jakovljević predstoji veoma važno takmičenje SERBIA OPEN 2007 koje će biti održano od 09. – 11. novembra u Zrenjaninu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…