infakt__frame.jpgPri SO Valjevo formirana je radna grupa koja bi trebalo da pripremi sve što je neophodno kako bi se u Valjevu spajanjem Doma kulture, Omladinskog centra i KPZ oformio novi Kulturni centar, saopštili su danas na konferenciji za novinare članovi Odbora za kulturu pri OO DSS. Ideja je da se smanji broj zaposlenih sa sadašnjih 31 koliko ima u sve tri ustanove, da se dobije jedna funkcionalna ustanova sa boljim i kvalitetnijim programima, ali i ljudima. Sadašnji rad uglavnom se svodi na čekanje para iz budžeta, po sistemu “radio ne radio”, ne zna se koja ustanova za koju ciljnu grupu pravi program i stvara se nepotrebna konkurencija.

Poseban acenat je prema rečima Angeline Lukiić na saradnji sa NVO sektorom u oblasti kulture jer on koji ima izuzetan potencijal, a ustanove su sada prema njima prilično zatvorene.
Završetkom adaptacije prizemlje OC koji se očekuje u narednih desetak dana biće u funkciji ne samo prostor sa scenom već i kafe galerija, a kada se sagledaju svi aspekti gotovo da nema razloga zašto se ove tri institucije kulture ne bi spojile u jedinstven Kulturni centar.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…