infakt__frame.jpgDruštvo istraživača iz Valjeva “Vladimir Mandić Manda” postoji i deluje već 38 godina. Kroz njega je do sada prošlo preko 6 hiljada Valjevaca, sada broji oko 250 članova, od kojih je preko 50 aktivnih speleologa. Trenutno rade što na realizaciji što na pripremi nekoliko projekata,kao što su projekat za resursni centar za Ministarstvo omladine i sporta,a kao najveći je projekat izgradnje istraživačke kuće.
Na konkursu za raspodelu budzetskih sredstava Opštine Valjevo, nevladinim organizacijama, Društvo istraživača “Vladimir Mandić Manda” učestvovalo je sa projektom
“Speleo – spasilačka služba, regionalni centar Valjevo”, za koji im je odobrena sumu od 98 000 dinara.

U saradnji sa speleo-spasilačkom grupom iz Slovenije i najbolje obučenim spasiocima u Srbiji biće organizovana dva seminara speleo-spašavanja na valjevskim planinama.

U Srbiji trenutno ne postoji organizacija obučena da pomogne u slučaju nezgode u ovakvim uslovima. Valjevski speleolozi se nadaju da će efikasnom realizacijom ovih seminara znatno doprineti razvoju speleo – spašavanja u Srbiji i formiranju nacionalne speleo spasilačke organizacije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…