PLIVACKI MITING.jpgTročlana ekipa PK “Valis” osvojila je ukupno 3 medalje (2 srebrne i 1 bronzana) na VI Međunarodnom plivačkom mitingu “BEOGRADSKI POBEDNIK 2007″ i ponovo potvrdila da se nalazi u samom vrhu srpskog plivanja.

Organizator ovog prestižnog plivačkog takmičenja, koje se nalazi i u kalendaru Evropske plivačke federacije LEN, je Plivački savez Beograda. Ovo je ujedno bila i poslednja prilika za plivače iz Srbije da isplivaju norme za Evropsko juniorsko prvenstvo, Juniorsku balkanijadu i Evropske olimpijske igre mladih – EYOF. Na takmičenju je nastupilo ukupno 260 najboljih plivača iz više od 40 klubova iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Grčke i Islanda.

Anđelka Petrović (92.) je u svojoj kategoriji (devojčice rođene 91. i 92.) osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 m slobodno i bronzanu medalju u disciplini 50 m slobodno.

U kvalifikacionim trkama Tijana Jakovljević (91.) je u svojoj kategoriji zabeležila po jedno šesto, deseto i dvanaesto mesto.

Vanja Petronijević (91.) je u disciplini 50 m slobodno osvojio srebrnu medalju, dok je u disciplini 100 m slobodno bio četvrti i u disciplini 100 m leđno peti u svojoj kategoriji. Isplivavši svoje lične rekorde u sve tri discipline u kojima je plivao, a u disciplini 50 m slobodno postigavši najbolji rezultat među kadetima Srbije, praktično je potvrdio članstvo u kadetskoj reprezentaciji Srbije koja će nastupati na Evropskim olimpijskim igrama mladih.

Još jedna dobra vest stigla je pred kraj takmičenja – Anđelka Petrović (92.) predstavljaće Srbiju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Belgiji, a zvaničnu potvrdu o učešću naših plivača na ovim takmičenjima i poziv na pripreme reprezentacije u PK Valis očekuje se u narednim danima od Plivačkog saveza Srbije.

Naredno takmičenje se održava 28. juna u Kruševcu. Na Međunarodnom plivačkom mitingu “Vidovdanski kup 2007″ učestvovaće više od 20 najmlađih plivača “Valisa” sa trenerima Branislavom Kovačevićem i Erikom Jovanović.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…