infakt__frame.jpgNa 45. po redu privredno-turističkoj manifestaciji “Dan maline” za najbolji, proglašen je malinjak Mladena Marića iz Sušice površine od 1,5 ha. Na skupu su dodeljena i priznanja najboljim proizvođačima iz zemljoradničkih zadruga Valjevske Kamenice, Brankovine, Pecke, Podgorine, “Fruktu” iz Osečine, zatim udruženjima proizvođača maline Podgorina-Osečina i Valjevka iz Valjeva.

U okviru manifestacije održan je i okrugli sto na temu “Savremena tehnologija u proizvodnji i izvoz sveže maline”. Tom prilikom je rečeno da se pred proizvođače maline stavljaju novi uslovi gajenja koje zahteva Evropska Unija, pa je potrebno što pre formirati proizvođački lobi na nivou Srbije čiji bi zadatak bio propagiranje savremene tehnologije u proizvodnji i postizanju što bolje cene maline na svetskom tržištu.

Istaknuto je i da se ove godine za kilogram maline ovih dana plaća čak 95 dinara, što je iznad svih ekonomskih kriterijuma, a sve to “zahvaljući” nakupcima, a ne pravim otkupljivačima i prerađivačima ovog voća

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…