plivacki klub split.jpgU organizaciji Plivačkog saveza centralne Srbije u subotu je u Kruševcu održano Treće kolo zimskog prvenstva centralne Srbije. Plivači su bili podeljeni u 5 starosnih kategorija i imali su pravo da se takmiče u dve od pet pojedinačnih disciplina (200 m slobodno, leđno, prsno, delfin i mešovito i 1500 m slobodno) i u štafeti 4 x 100 m mešovito.

PK “Valis” je na ovom prvenstvu predstavljalo 16 plivača predvođenih trenerom Branislavom Petrovićem, koji su ostvarili odlične rezultate i osvojili 11 medalja – pet zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane.

Po dve zlatne medalje osvojili su Lazar Marković (95.) u disciplinama 200 m leđno i mešovito i Eva Đurica (94.) u disciplinama 200 m slobodno i delfin. Zlato u disciplini 200 m slobodno i bronzu u disciplini 200 m leđno osvojio je Lazar Ranković (94.), a dve srebrne medalje osvojila je Marija Nikolić (95.) u disciplinama 200 m slobodno i leđno. Dve bronzane medalje u disciplinama 200 m prsno i mešovito osvojio je Stefan Zimonjić (94.), a jednu bronzanu medalju osvojila je Jelena Marković (96.) u disciplini 200 m mešovito.

Ostali plivači “Valisa” – Dimitrije Marković (98.), Tatjana (97.) i Aleksandar (93.) Dobriković, Ana Milošević (97.), Dragana Bogićević (96.), Andrija (96.) i Luka (94.) Bebić, Rastko Prlić (95.), Marko Beljić (94.) i Stefan Lazarević (94.) – plivali su odlično i postavili svoje nove lične rekorde u 50-metarskom bazenu.

Pored plivača na ovom prvenstvu je iz PK «Valis» nastupila i Saša Petronijević i to kao plivački sudija – kontrolor vremena, kojoj je ovo bio prvi zvaničan nastup.

Tokom protekle nedelje iz Plivačkog saveza Srbije tigao je poziv plivačima PK Valisa Anđelki Petrović i Vanji Petronijeviću i njihovom treneru Vladimiru Boškoviću za učešće na pripremama reprezentacije Srbije koje će se održati od 05. do 15. aprila u Kruševcu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…