infakt__frame.jpgKrajem marta ističe rok za podnošenje prijava za registraciju poljoprivrednih gazdinstava na osnovu koje se tokom godine mogu koristiti podsticajna sredstva i subvencije koje odobrava ministarstvo poljoptrivrede. Ovaj rok važi i za već registrovana gazdinstva koji svoju registraciju moraju obnoviti u ovom roku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare članova Tima za poljoprivredu OO G17 plus.

Na pitanje novinara zašto to radi politička stranka, a ne opštinska uprava ili Zavod za poljoprivredu, Milanka Stevanovi, potpredsednik OO G17 plus je istakla da od samog početka nijedna institucija u gradu se nije uključila u aktivniju pomoć poljoprivrednicima i da u ovoj stranci smatraju da je u interesu poljoprivrednika da na neki način budu obavešteni i da im se pruži pomoć.

Na području Valjeva registrovano je oko 3900 domaćinstava, a do sada je registraciju obnovilo tek 1900, a krajnji rok je 31. mart zbog čega čće verovatno i radno vreme u upravi za trezor biti produženo kako bi svi zahtevi bili primljeni do kraja meseca.

U G17 plus posebno ističu da ovo nije politički marketing i da im nije želja da se samo uputi kritika na račun onih koji bi trebalo da pruže pomoć pri podnošenju zahteva, već i da konkretno pomognu da što veći broj poljoprivrednika tokom ove godine može da koristi podtsticajna sredstva i tako unapredi poljoprivredno gazdinstvo i svoj život u celini.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…