infakt__frame.jpgNa prvom zasedanju eparhijskog saveta iznova vaspostavljene pravoslavne eparhije valjevske najviše govora bilo je o temama značajnim za život Crkve, kao što su: mediji, izdavački fond, info-centar, ekonomski savet, uspostavljanje Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice, o povraćaju crkvene imovine, crkvene arhive, navodi se u saopštenju za javnost eparhije valjevske.
U saopštenju se dodaje i da je upućen molitveni pozdravni telegram Patrijarhu Pavlu, zatim da je konstituisan, po prvi put u istoriji, Eparhijski savet Pravoslavne eparhije valjevske na čelu sa episkopom, a koga čine 8 sveštenika i 10 mirskih lica sa dva podpredsednika i dva sekretara.

Na sednici je izabran i Eparhijski upravni odbor kao izvršni organ Eparhijskog saveta sa Predsednikom, Episkopom valjevskim gospodinom Milutinom, takođe su prihvaćeni izveštaji o materijalnom poslovanju Eparhije i donet i usvojen predlog budžeta za 2007. godinu. Upućen je apel odgovornim ličnostima u vlasti da spreče rasparčavanje države Srbije.
Istaknuta je i duboka zabrinutost zbog bele kuge, učestalije narkomanije, suicida i drugih pošasti ovog vremena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…