infakt__frame.jpgU cilju povećanja stepena bezbednosti građana u vreme nastupajućih praznika, iy PU Valjevo upozoravaju sve građane koji žele da prodaju ili kupuju pirotehnička sredstva da prema zakonskim odredbama, pirotehnička sredstva spadaju u eksplozivne materije. I pored toga što je većina svesna posledica koje upotreba pirotehničkih sredstava može da izazove, svake godine dolazi do povređivanja, najčešće dece i do izazivanja požara, navodi se u danasnjem saopstenju PU Valjevo.

Samo ispitana pirotehnička sredstva koja imaju nalepnicu na pakovanju se mogu naći u slobodnoj prodaji. Na nalepnici mora biti naznačen naziv i razred pirotehničkog sredstva, naziv i adresa proizvođača ili uvoznika, broj rešenja kojim je odobreno njegovo stavljanje u promet i uputstvo za sigurnu upotrebu.Sva druga sredstva mogu biti izuzetno opasna.

Neovlašćenom prodajom pirotehničkih sredstava krše se odredbe Zakona o prometu eksplozivnih materija, a njihova neovlašćena upotreba sankcionisana je Zakonom o javnom redu i miru. Za vreme predstojećih praznika radnici Policijske uprave u Valjevu će, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, u cilju povećanja bezbednosti svih građana vršiti kontrolu i preduzimati potrebne mere.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…