infakt__frame.jpgNa današnjoj sednici Opštinskog veća usvojen je predlog odluke o rebalansu budžeta opštine Valjevo za 2006.godinu. Visina javnih rashoda u dopunskom budžetu utvrđena je na nivou planiranih prihoda, tako da je budžet uravnotežen, navodi se u obrazloženju odluke, stoji u saopštenju informativne službe opštinske uprave.

U saopštenju se dodaje i da su sredstva za finansiranje osnovnog i srednjeg obrazovanja, kao i ustanova kulture ostala su na istom nivou. Sredstva opredeljena za finansiranje korisnika iz oblasti fizičke kulture veća su u odnosu na osnovnu odluku za 20,63%, ukupni rashodi za finansiranje delatnosti PU “”Milica Nožica”” uvećani su za 6,65%, u oblasti socijalne zaštite za 3,64%, a u oblasti javnog informisanja za 7,37%. Zbog teškog položaja u kojem se nalazi Televizija Valjevo planirana su dodatna sredstva za finansiranje zarada i materijalnih troškova u iznosu od milion dinara, kao i Radio Valjevu u iznosu od 500.000 dinara.

Budžetski fond za puteve ostao je na istom nivou, dok su se investicije budžetskog fonda za građevinsko zemljište povećale za 5,8 miliona dinara u onosu na prvi dopunski budžet. Povećana su ulaganja u izgradnju azila za pse, uređenje Jaza, izradu projekta Regionalne deponije, postrojenja za prečišćavanje vode u Kamenici…

Članovi Opštinskog veća pozitivno su ocenili i Ugovor o izvođenju prve faze radova na završnom oblikovanju deponije i izmeštanju deponije iz zone regulacije reke Kolubare.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…