infakt__frame.jpgViša ekonomska škola “Prota Mateja Nenadović” u Valjevu postala je licencirani centar za testiranje i izdavanje ECDL (European Computer Driving Licence) licenci, kao prva institucija ove vrste u regionu. Osim testiranja, škola će uskoro organizovati i obuku za polaganje testova kako za radne organizacije, tako i za pojedince, saopšteno je danas iz ove obrazovne institucije.

ECDL predstavlja standardni metod testiranja znanja iz osnovnih informatičkih disciplina široko prihvaćen ne samo u celoj Evropskoj uniji, već i izvan nje (u SAD, Kini, Rusiji…). Ova licenca omogućava kako poslodavcima da imaju poverenje u znanje kandidata za radno mesto, tako i pojedincima da verifikovano dokažu svoje poznavanje informacionih tehnologija. U Srbiji su posedovanje ovih sertifikata kao uslov zaposlenja na odgovarajućim poslovima već uveli: Ministarstvo trgovine, Ministarstvo turizma, Telekom, Energoprojekt, Genex, Pireus, Agrobanka, Nacionalna štedionica, Zavod za statistiku, vojne ustanove…

Građanima Valjeva po prvi put se pruža mogućnost uključivanja u opšte tokove informacionog društva bazirane na standardima Evropske unije, mogućnošću da i u svom gradu dobiju licencu koja je univerzalna i opšte priznata u velikom delu sveta bez ikakve dodatne provere i nostrifikacije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…