infakt__frame.jpgDelegacija Organizacije za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD) iz Vašingtona i Srbije prisustvovala je 16. godisnjoj konvenciji Kongresa srpskog ujedinjenja koji se ovog vikenda održao u Čikagu. Ova poseta je delimicno omogućena i zahvaljujući pomoći američkog naroda, kroz Agenciju Sjedinjenih država za međunarodni razvoj (USAID).

U okviru kongresa „Srpskog ujedinjenja” održana je i Druga poslovna konvencija na kojoj su firme iz Srbije imale priliku da se predstave potencijalnim partnerima iz Sjedinjenih američkih država. Konvenciji su u ispred IRD-a prisustvovali g-đica Zorica Skakun, menadžerka za razvoj zajednica i g-din Slavenko Đokić, direktor administracije kancelarije IRD- a u Beogradu, a ispred korisnika USAID-ovog programa CRDA , g-din Sava Marić, zamenik generalnog direktora firme „Zlatiborac” i g-din Zoran Mićović, gradonačelnik opštine Arilje.

G-din Mićović je odražao prezentaciju o konkretnim rezultatima CRDA programa u njegovoj opštini, sa posebnim osvrtom na strateško planiranje lokalnog ekonomskog razvoja, kao ključnog koraka u daljem razvoju opštine. G-din Mićović je imao priliku da se sastane sa eminentnim predstavnicima srpske dijaspore u Americi kao sto su Slobodan i Mira Pavlović, Branka Tupanjac, Majkl Djordjević i drugi. Firma “Zlatiborac” ostvarila je konkretne i veoma važne kontakte sa kompanijom European Food and Beverages. Pored IRD-a, Konvenciji su prisustvovali i predstavnici tri MEGA (program podsticaja ekonomskog razvoja) opštine: Loznice, Indjije i Zrenjanina.

Na konvenciji je ostvaren značajan broj korisnih kontakata, a g-din Desko Nikitović, generalni konzul Srbije u Čikagu, za goste iz Srbije pripremio je svečani prijem u zgradi konzulata.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…