infakt__frame.jpgProgram razvoja lanca lokalnih dobavljača (SSDP) ima za cilj razvoj konkurentnog lanca lokalnih dobavljača koji će moći da ispune kriterijume multinacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji i Regionu. Zadatak Programa je da obezbedi tehničku pomoć odabranim preduzećima da uspostave efikasan način poboljšanja sistema poslovanja i da povećaju obim prodaje na međunarodnom tržištu. Javni poziv preduzećima da se uključe u Program objavljen je sredinom oktobra, a krajnji rok za prijavu je 15. novembra.

Da bi učestvovala u konkursu, preduzeća treba da ispune određene uslove kao što su da imaju najmanje 20, a najviše 250 zaposlenih radnika na neodređeno vreme, da imaju godišnji promet ne manji od 40 miliona dinara dinara i ne veći od 4 milijarde dinara, da njihova imovina ne prelazi vrednost od dve milijarde i četristotine hiljada dinara, da učešće stranog uloga u vlasništvu ne prelazi 25% i da da uspešno posluju najmanje 5 godina uzastopno.

Projekat finansira Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR), kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji u podsticanju njenog promovisanja u cilju privlačenja direktnih stranih investicija i razvoja domaće ekonomije. Glavni partner u sprovođenju SIPP je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…