infakt__frame.jpgNivo stranih ulaganja u Srbiju u narednih 10 godina mogao bi da se kreće između dve i šest milijardi evra godišnje, u zavisnosti od odabranog tempa reformi predviđenih Strategijom podsticaja i razvoja stranih ulaganja.
Strategija je liberalan i sveobuhvatan dokument koji se zalaze za demonopolizaciju Srbije, otvorenu i dinamičnu privredu, a obeležena je ambicioznim projektom – da Srbija za 10 godina bude članica EU sa najdinamičnijom privredom u jugoistočnoj Evropi, sa 10.000 dolara bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika.

Novi Predlog zakona o stranim ulaganjima trebao bi da otvoriti vrata većim stranim direktnim investicijama i da garantujei investitorima strogo poštovanje ugovora. Predlogom zakona o stranim ulaganjima stranac koji želi da uloži u Republiku Srbiju može ulagati slobodno, a ograničenja će važiti samo u proizvodnji i prometu naoružanja i u medijima.

Agencija za privredne registre biće nadležna za evidencioni registar stranih investicija koje su se do sada merile samo prilivom novca iz inostranstva na račun Narodne banke Srbije.

Još jedan od preduslova za podsticaj stranih ulaganja biće i donošenje zakona o vraćanju imovine lokalnim samoupravama.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…