infakt__frame.jpgOd čelnika vladajuće koalicije čuli smo da se priprema nastavak prekinute sednice, dok opet neki odbornici tvrde da toga neće biti. Ukoliko bi se to obistinilo i sednica bila nastavljena, to bi značilo i nastavak prakse da se sednice održavaju na isteku zakonskog roka i da ne donose ništa novo ni bitno gradu, rekao je Aleksandar Ranković, predsednik IO OO DS na današnjoj konferenciji za novinare.

Borba oko kadrovskog rešenja za direktora JKP Valjevo umnogome je doprinelo raspadu vladajuće koalicije, smatraju u DS. Ranković je podsetio i na velike gubitke u radu preduzeća koji premašuju 40 miliona dinara, a ukoliko se cena bude vratila na decembarski nivo, gubitak će iznositi preko 60 miliona.

Ranković smatra da je ovo loša poruka investitorima koji bi uložili u toplifikaciju grada i da niko neće ulagati u preduzeće koje ima gubitke i da vladajuća koalicija sve to zna, pa je stoga začuđujuća izjava poslanika Nove Srbije da se ništa ne menja ako se skupština ne održi.

U DS smatraju da se ovi problemi mogu rešiti i da kominalni sistemi mogu da funkcionišu, a preduslov je prvenstveno da njime rukovode stručni i odgovorni ljudi.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…