infakt__frame.jpgCentar za modernu edukaciju i Dom kulture Valjevo uradili su projekat pod nazivom “Pozorišna bajka za decu”. Ovaj projekat je realizovan pod sloganom “Živite svoje snove nemojte sanjati svoj život” i ima za cilj formiranje dečije scene u našem gradu kao i pozorišnu i kulturnu edukaciju. U okviru ovog projekta izvodi se predstava Kuckava bajka po tekstu Dragutina Gute Dobricanina , u reziji i adaptaciji Angeline Lukic koja ce se prikazati premijerno na otvorenoj sceni ispred Doma kulture u sredu od 21 cas i u nedelju od 21 cas ali u sali Doma kulture.
Prema recima Mile Grujicic ova predstava je veliki napredak nase valjevske scene

Ova predstava ima dve premijere iz razloga sto postoje dve postavke malih glumaca

Pocetkom oktobra ponovo ce se odrzati audicija tako da sva dece sto imaju zelje da postanu glumci i talenta mogu se prijaviti na audiciju.
Predviđene su i izložbe kostima kao i gostovanja u ostalim gradovima. Kao nagradu za učešće u ovom projektu obezbeđena je poseta pozorištu Puž gde će deca moći da se upoznaju pravim dečijim profesionalnim pozorištem i razgovaraju sa glumcima, scenografima, rediteljima.

Projekat će trajati 5 meseci i za to vreme oko 30 polaznika malog dramskog studija izvešće nekoliko predstava koje će moći da vide svi zainteresovani a prvenstveno deca iz obdaništa i učenici osnovnih škola. Pored dece u ovom projektu učestvuju i Mila Grujić iz centra za modernu edukaciju, Angelina Lukić glumica, Aida Novosel kostimograf i scenograf Dušan Arsenić. Ovu predstavu finansirala je SO Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…