infakt__frame.jpgX Mišićevi dani u Mionici održaće se od 20. do 23. jula. otvaranje je planirano za četvrtak, 20. jul kada će se pored pomena u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici i polaganja venaca na spomenik, podići zastava Mišićevih dana na istoimenom trgu. Svečano otvaranje manifestacije počeće u 13 sati u Struganiku, ispred rodne kuće Vojvode Mišića.

U večernjem delu programa, od 19. 30 premijerno će biti prikazan dokumentarni film Koliubarska bitka, a u velikoj sali Kulturnog centra biće promovisana knjiga “Vojvoda Mišić i njegovi Kolubarci u ratovima od 1912. do 1918.” Iste večeri glumac Petar Božović na sceni Kulturnog centra održaće glumačko veče pod nazivom “Tako je govorio Nikolaj”.
Petak, 21. jul rezervisan je za najmlađe učesnike Mišićevih dana tokom koga je predviđeno više pozorišnih predstava za decu kao i maskembal. Trećeg dana manifestacije posetiocima će se na Trgu Vojvode Mišića predstaviti Flamingosi i Luis sa brojnim pratećim grupama i izvođačima.
Poslednjeg dana Desetih Mišićevih dana pored promocije knjige Ratni dnevnik 1914-1918. Solunskog ratnika Živojina Lazića, u večernjim satima održaće se koncert Dragice Radosavljević Cakane.
Organizatori ovogodišnjih Mišićevih dana su Kulturni centar Mionica, Turistička organizacija Ribnica, Dečji vrtić Neven i OŠ Milan Rakić, a pokrovitelj je SO Mionica.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…