Na sajmu pića i hrane koji je održan u Beogradu učešće je pored oko 270 izlagača uzeo i Nikola Gordić, autor brenda “Prehrambene obaveze”. Prehrambena obaveza predstavlja moralni čin svakog pojedinca da budno i stalno prati ispravnost sirovina, namirnica, hrane i pića od proizvođača do potrošača. Inače polovinom oktobra ove godine održana je prva prezentacija “Prehrambene obaveze” kao i polaganje zakletve radnika društveno ugostiteljsko turističkog preduzeća “Sloga”.

U grupu lica koji bi trebali da potpišu Prehrambenu obavezu spadaju: ugostiteljski, pekarski i mesarski radnici, zatim tehnolozi, proizvođači i distributeri alkoholnih i bezalkoholnih pića, poljoprivredni proizvođači, trgovci i proizvođači i distributeri ribe. Posetili smo restoran Zlatibor čiji radnici još uvek nisu potpisali Prehrambenu obavezu ali su na putu da to učine. Prema rečima Vladimira Rankovića upravnika ovog ,kako on kaže, školskog restorana zakletvu će najpre položiti učenici Ekonomske škole.

Jedan od razloga za zabrinutost je pojava modifikovane hrane koja se koristi u ishrani ljudi i životinja kao i upotreba pesticida i hebricida. Korišćenje namirnica sumnjive ispravnosti nosi veliki rizik koji može da dovede do pogubnih i dalekosežnih posledica po zdravlje ljudi. Upravo ovo je bila i zvezda vodilja Nikole Gordića da osmisli originalnu “Prehrambenu obavezu”. a po zdravlje ljudi. Upravo ovo je bila i zvezda vodilja Nikole Gordića da osmisli originalnu “Prehrambenu obavezu”.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…