infakt__frame.jpgZakonom o izmenama zakona kojima su povećane kazne za privredne prestupe i prekršaje, a koji je stupio na snagu 29. novembra, povećane su i visine iznosa novčanih kazni za privredne prestupe i prekršaje iz oblasti unutrašnjih poslova propisane setom zakona.
U Zakonu o javnom redu i miru novčana kazna za prekršaj vike ili svađe je povećana sa 500 na 20 000 dinara, za prekršaj vređanja, zlostavljanja i učestvovanja u tuči umesto 1 000 sada je 30 000 dinara, a kazne za nedolično ponašanje na sportskim manifestacijama sada iznose od 300 do 500 000 dinara.
Organizator neprijavljenog skupa biće kažnjen sa 500 000 dinara.
Lice koje vrši nedozvoljene radnje sa ličnom kartom ili odbije da se legitimiše kazniće se po novom zakonu sa 50 000 dinara. Pravno lice koje pruža usluge smeštaja neprijavljenom licu biće kažnjeno sa 500 000 dinara.
Ukoliko niste tehnički osposobljeni za čuvanje ili držanje oružja možete biti kažnjeni od 50 000 hiljada do 3 miliona dinara.
Pravno lice koje ne poseduje propisnu dokumentaciju po Zakonu o zaštiti od požara može biti kažnjeno od 50 hiljada do milion dinara. Za nepravilno postupanje sa eksplozivnim materijama kazne su takođe od 50 hiljada do milion dinara.
Povećane su i kazne za neprijavljeno strano lice i sada iznose 800 hiljada dinara.
Cilj povećanja visine kazni je prvenstveno preventivno delovanje na eventualne počinioce prekršaja što će doprineti povećanju bezbednosti građana.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…