Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, a iz JKP najavljuju i nove cene usluga za grejanje jer, kako objašnjava Miroslavrasulić, direktor JKP Valjevo, mora se pratiti prvenstveno poskupljenje mazuta koje u ukupnim troškovima učestvuje sa 60-70% po kvm. Na pitanje koliko će grejanje poskupeti, Rasulić kaže:
-Podaci još nisu ozvaničeni i svi podaci se nalaze perd skupštinskim komisijama koje će odlučiti o poskupljenju. JKP posluje kao javno preduzeće, a ne tržišno i ne formira cene kakve bi stvarno trebale da budu da bi se pokrili svi troškovi. Očekujemo da će poskupljenje biti oko 45 %.
Od 3500 korisnika gotovo 1000 bude utuženo kako bi se naplatili čak i višegodišnji dugovi.
-U ovom trenutku građani duguju oko 20 miliona dinara. Daimamo ta sredstva mi ne bi imali nikakvih problema oko nabavke energenata.
Rasulić je apelovao na građane da malo bolje planiraju svoje troškove kako bi se omogućio normalniji rad preduzeća i kvalitetnije grejanje.
Remont kotlarnica i instalacija koje su u nadležnosti JKP Valjevo je izvršen na vreme i sve je spremno za predstojeću grejnu sezonu koja zvanično počinje 15. oktobra. Mazut kao ključni energent sistema je nabavljen, a pristiže i ugalj, tako da će grejna sezona biti spremno dočekana.
Probna ugradnja regulatora toplote i sistema merenja potrošnje toplote u dve izabrane zgrade u Kolubari II je još uvek u toku, ali ne teče polaniranom dinamikom. Nakon završetka posla trebalo bo da se sačini izveštaj opravdanosti ugradnje ovih regulatora i komercijalni efekat celog posla. posla trebalo bo da se sačini izveštaj opravdanosti ugradnje ovih regulatora i komercijalni efekat celog posla. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…