>>>Policija je oslobodila tri osobe koje je uhapsila pod sumnjom da su pucali na cetvoricu srpskih mladica kod mesta Banjica, nedaleko od Štrpca, javila je TV “Herc” iz Štrpca. Naime,u oružanom napadu kod mesta Banjica prekjuce su ubijeni Ivan Dejanovic i Aleksandar Stankovic, dok su Nikola Dukic i Aleksandar Janicijevic ranjeni.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadic osudio je zlocin na Kosovu i Metohiji, u kojem su ubijena dvojica mladica srpske nacionalnosti i dvojica ranjena, ocenjujuci da to predstavlja nedvosmislenu poruku Srbima da za njih nema mesta na Kosovu i Metohiji.

>>>Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da odgovornost za najnoviji albanski teror nad Srbima na Kosmetu snose i predstavnici Misije Ujedinjenih nacija, pa i onaj deo medunarodne zajednice koji podleže teroru kao sredstvu ucene, kako bi se što pre otvorili razgovori o takozvanom statusu Kosova i Metohije.

>>>Politicki predstavnici Srba sa Kosova i Metohije izrazili su veliko ogorcenje zbog ubistva nedužnih srpskih mladica, opšte situacije na Kosmetu i ponašanja medjunarodne zajednice u pokrajini, a za sutra je najavljen protestni skup u Kosovskoj Mitrovici.

>>>Predsednik SCG Svetozar Marovic izrazio je žaljenje zbog ubistva i ranjavanja srpskih mladica kod Štrpca i zatražio što hitnije otkrivanje ubica, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

>>>Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic ocenio je da ubistvo dvojice i ranjavanje još dvojice srpskih mladica na Kosovu predstavlja teroristicki cin i pozvao medjunarodnu zajednicu da bez oklevanja pruži zaštitu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

>>>Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, ministar za kapitalne investicije i predsednik Kriznog štaba za otklanjanje posledica poplava u Banatu Velimir Ilic, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Dulic Markovic i ministar privrede Predrag Bubalo posetice Secanj, Jašu Tomic i Medu.

rivrede Ivana Dulic Markovic i ministar privrede Predrag Bubalo posetice Secanj, Jašu Tomic i Medu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…