Ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov izjavio je da se njegovo ministarstvo zalaže da vecinsko vlasništvo Naftne industrije Srbije [NIS] bude u rukama države, ali da upravljacka struktura kompanije bude po konceptu konzorcijuma.

Od epidemije encefalitisa, koja se krajem jula pojavila na severu Indije, umrlo je 196 dece, a nekoliko stotina njih se bori za život, saopštio je indijski medicinski zvanicnik Hari Om.
“Ukupno 772 dece se nalazi u bolnicama a više od dve trecine je u veoma teškom stanju”, rekao je Om, zadužen za oblast Gorakhupur.
Encefalitis je upala mozga, a simptomi su izuzetno visoka temperatura i krize delirijuma. To je infektivno oboljenje koje prenose komarci.
Ta zarazna bolest se pojavila krajem jula u indijskoj državi Utar Pradeš.

Predsedništvo Socijaldemokratske partije odlucilo je da Glavnom odboru stranke predloži da stranka napusti republicku vladu i prede u opoziciju.
U svojim zakljuccima Predsedništvo stranke pozvalo je sve clanove koji su na funkcijama u Vladi Srbije da podnesu ostavke, a ukoliko to ne ucine smatrace se da su sami istupili iz partije.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici praznuju Uspenje Presvete Bogorodice, praznik u narodu poznat kao Velika Gospojina.
Patrijarh srpski Pavle ce svetu arhijerejsku liturgiju služiti u manastiru Voljavca, na planini Rudnik, u Šumadijskoj eparhiji. Velika Gospojina u Srbiji se poštuje kao jedan od najvecih verskih ali i narodnih praznika.

se poštuje kao jedan od najvecih verskih ali i narodnih praznika.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…