U Velikom Borku kod Barajeva obeležena je 200. godišnjica osnivanja Praviteljstvujušceg Sovjeta Serbskog, jednog od centralnih organa vlasti u vreme Prvog srpskog ustanka.

U Narodnom muzeju u Beogradu bice održana promocija knjige “Vlade Srbije 1805-2005”. Na promociji ce govoriti predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Radoš Ljušic i akademik Nikša Stipcevic.

Funkcioneri stranaka vladajuce koalicije u Srbiji rekli su Tanjugu da ce poštovati dogovor koalicije, ako na dnevni red Skupštine Srbije i Crne Gore dodje inicijativa G17 plus za smenu ministra odbrane Prvoslava Davinica.

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Crne Gore Miodrag Vukovic ocenio je da bi smena ministra odbrane SCG Prvoslava Davinica ubrzala raspad državne zajednice.

Sednica Predsedništva Socijaldemokratske partije, na kojoj treba da se razmotri situcija u stranci posle poziva srpskog premijera da njeni funkcioneri podnesu ostavke u vladinim institucijama i smene Nebojše Covica sa mesta predsednika Koordinacionog centra, pocela je nešto posle 11 sati.

Savetnik srpskog premijera Slobodan Samardžic izjavio je da bez decentralizacije na Kosovu i Metohiji nema života, da se jedino kroz taj model mogu sprovesti standardi, a da se status Pokrajine može rešavati na razne nacine i da taj proces može trajati cak 50 godina.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami ocenio je da pojacana kampanja vlasti u Podgorici za nezavisnost ne ometa funkcionisanje tog parlamenta i drugih institucija državne zajednice.

Predsednik irackog parlamenta Hadžim el Hasani potvrdio je da ce suniti razmotriti nacrt buduceg irackog ustava sa novim predlozima i da ce o svom stavu u nedelju obavestiti parlament.
riti nacrt buduceg irackog ustava sa novim predlozima i da ce o svom stavu u nedelju obavestiti parlament.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…