Zahvaljujuci hemijskoj industriji i veštoj ruci frizera, za samo par sati moguce je od markantne crnke postati nežna plavuša. Uprkos brojnim vicevima, sve više žena se odlucuje da posvetli kosu i postane „blondi”

U Italiji se i danas može cuti izreka: “Muškarci vole plavuše, ali se žene crnkama”. Na Apeninskom poluostrvu, zemlji latinskih ljubavnika, carstvu mediteranske lepote koju odlikuju raskošne obline i preplanuli ten, ovakva izreka se može uciniti logicnom. Ali koliko i istinitom?
I dok se slatko smejemo, cesto i jako “masnim” vicevima o plavušama, mit zlatokose fatalne žene je ponovo aktuelan.
Šta se to desilo u ženskoj, ali i muškoj psihi, od kada je DŽin Harlou lansirala provokativan look platinaste zavodnice? Zašto su za seks simbole 20. veka prevashodno birane plavuše? Šta je to tako posebno i neodoljivo u zlatnim loknama, u pepeljasto plavim pramenovima, u svetloj, hidrogenom izbeljenoj kosi?
Dok se zvala Norma DŽin, bila je samo jedna od bezbrojnih lepuškastih, kestenjastih americkih devojaka. Onda je promenila frizuru, boju kose, ime… i vinula se medu zvezde. Merlin Monro je brzo postala najpoželjnija plavuša na planeti, sinonim za privlacnost, ženstvenost i seksipil. Muškarci su ludeli za njom, a žene su se na sve nacine trudile da je oponašaju. Prihvatile su bez kompleksa, snebivanja i stida

Žene danas bez straha menjaju svoj izgled, oblik frizure i boju kose. Ako je sredinom ’50-tih godina, samo sedam odsto americkih žena farbalo kosu, danas ih je bar deset puta više. Nedavno sprovedena istraživanja govore da samo 17 od 100 žena može da se pohvali da su prirodne plavuše, ali i da danas svaka druga žena koja se obrati frizeru sa željom da promeni boju kose, odabira neku od svetlih, plavih nijansi.
Iako to cesto kategoricki poricu, vecina muškaraca luduje za plavušama. Da nije tako kako objasniti dugu listu plavokosih seksi simbola poslednjih godina. Od nezaboravne Kim Besindžer iz filma “9 i po nedelja”, preko Klaudije Šifer, raskošne Pamele Anderson, do nasmejane Kameron Dijaz. Muškarce privlaci plava kosa, dopada im se, a žene to dobro znaju.
Uprkos vicevima, sve više žena postaje “blondi”. Decije plavo, zlatno plavo, platinasto, pepeljasto, nordijsko plavo, ili samo poneki svetao pramen. Svetla kosa lice cini nežnijim, mladim, prozracnijim, i privlaci mušku pažnju. Sasvim dovoljno da bi ponovo zasijao mit plavokose lepotice, a mnoge žene se odlucile na promenu licnog opisa.
Frizeri imaju pune ruke posla, a sve je manje onih koji veruju u “epitete” koji se olako pripisuju plavušama. A i kako bi poverovali. Pa oduvek su dobre vile bile zlatokose, andeli plavih lokni, a ispod plavih pramenova neodoljive Šeron Stoun krije se mozak genija.

2.organizacija
Da li ste ikada sami sebe ubedivali u nešto do te mere da ste na kraju poverovali u to? Pricice i ideje koje nemaju veze sa stvarnošcu u pocetku mogu biti zanimljive, ali ne predugo. Samozavaravanje je opasna zamka u koju možete upasti brzo i lako, a da toga ne budete ni svesni. Prekinete li to na vreme, necete imati vecih problema.
Optereceni silnim poslovima i kucnim obavezama nemate vremena za sebe. Tako iz dana u dan, vaši zadaci se povecavaju, dan vam izgleda sve krace, a na odmor i ne pomišljate. Uverili ste sebe da vam odmor i ne treba. Greška. Da biste spasli svoj život – usporite. Preuzmite kontrolu tako što cete postaviti vremensko ogranicenje za svaku stvar koju morate da obavite. Kada vreme koje ste isplanirali za odredeni posao istekne, opustite se i uživajte. Dok ste s porodicom, zaboravite na poslovne obaveze. Nastavite li da radite ovim tempom, nakon odredenog perioda naucicete kako da sve završavate, a da vam ostatak dana ostane za opuštanje.
Suprotnost sumanutom predavanju poslu je ako dane provodite u lencarenju, noci u izlascima i picu, dok sebi obecavate da od sutra menjate život i postajete savršena osoba. Opasnost je na vidiku! Znajte da samo strah od neuspeha sprecava ljude da se prepuste promenama. Da biste prekinuli ovaj zacarani krug, stalnu borbu s negativnim mislima, sumirajte svoje vrednosti i nedostatke, ako treba, i na papiru, a zatim mogucnosti i rizike koje vam odredena promena može doneti. Pismena potvrda pokazace vam da li se promena isplati ili ne.

3.nelagodnosti na odmoru

4.nepravilnosti u šminkanju
a li se promena isplati ili ne.

3.nelagodnosti na odmoru

4.nepravilnosti u šminkanju
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…