Sinoć je u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”, u Valjevu, otvorena izložba slika mladog engleskog umetnika Mika Waltona, pod nazivom “ Platna s pogledom na sve(s)t”.
Slike i umetnička dela Majka Voltona ne mogu se spakovati u bilo koju kategoriju pošto su neizbežno sklop raznih umetničkih formi i prvenstveno se koncentrišu na ekspresionizam i pop art. Slike pozivaju na ispitivanje potrebe i svrhe institucija kao što su crkva, političke partije, itd i pitaju šta je zaista prava priroda čoveka. koliko slobode i identiteta kao pojedinci smo spremni da izgubimo da bismo osećali smisao pripadanja?

tonski

Upotreba boje nasuprot crnih i belih slika pojačava ovaj utisak da postoje dve jasne i odvojene strane svačije ličnosti, svest i podsvest i da je lakše prihvatiti stvari radi smisla pripadanja nego ih ne prihvatiti i postati otpadak od društva. Slike nameću pitanja gledaocu u smislu njegove odluke u društvu i pitaju “kakav bi svet izgledao kada bi svi izgledali, oblačili se i ponašali isto?”

izjava

Majk Volton je rođen i odrastao u primorskom gradu Burnmautu na južnoj obali Engleske. Pošto je završio školu sa 16 godina nastavio je da pohađa razne kurseve na koledžu i kasnije da radi u oblasti elektronike 3 godine. Buneći se protiv svog posla i porodice izabrao je da živi sam u miru sela na severoistoku. Ponovo stvarajući samog sebe, on je pronašao unutrašnji mir u slikarstvu i tako je počeo svoje obrazovanje u umetnosti kada je imao 23 godine.
Majk trenutno radi na seriji slika ikonskih zgrada ili Elektrana sa svih strana sveta i takođe na seriji odnosa između političkih sistema i njihovom uticaju na živote običnih ljudi. Dobar primer ovoga je slika “Moja porodica”.
Od 1998. od kada izlaže imao je 14 samostalnih i grupnih izložbi.
Izložba će biti otvorena do 10. septembra 2005.godine. da izlaže imao je 14 samostalnih i grupnih izložbi.
Izložba će biti otvorena do 10. septembra 2005.godine. @@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

“Slatkiš za drugara” po četvrti put u Valjevu

Udruženje građana „Kreativna radionica- Iskra“ iz Valjeva četvrtu godinu za redom organizu…