Ženka pit bula koja se oštenila pre dva dana u dvorištu obdaništa Naša radost u Zbratimljenim gradovima napala je tokom jučerašnjeg dana koordinatora i vaspitača ovog obdaništa, ali na svu sreću ozleda nije bilo.
– Deca iz okolnih zgrada ih hrane što kerušu drži na ovoj teritoriji, kaže Branko Mazić načelnik odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove u valjevskoj opštini. Deca iz vrtića juče i danas nisu izlalila napolje. Juče je iz Vidraka poslata ekipa specijalizovana za hvatanje pasa lutalica, ali je došlo do incidenta .Pas je oborio čoveka koji je pokušao da ga uhvati i ujeo ga, zbog čega su danas preduzeti i određeni koraci, a to je da se ukloni taj pas. Utoku dana policija će u saradnji sa Društvom za zaštitu životinja ukloniti psa.
Kako se problem uklanjanja pasa lutalica ponovo aktuelizovao upitali smo i načelnika odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Branka Mazića dokle se stiglo sa realizacijom projekta izgradnje azila.
– U privremenom azilu za pse smešteno je oko 80-90 pasa. Ovo će i dalje biti privremeni azil dok se ne dobije stalna lokacija, koja je za sada definisana i u fazi su pripreme za izgradnju. Početak gradnje azila očekuje se na jesen i biće znatno većeg kapaciteta za smeštaj pasa.
Mazić je najavio i da će ovih dana biti sprovedena još jedna akcija uklanjanja pasa lutalica, prvenstveno u okolini škola.
Tokom današnjeg snimanja u dvorištu obdaništa ženka pit bula napala je i kolegu Draka Despotovića, snimatelja dopisništva RTS u Valjevu, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnijih posledica. olegu Draka Despotovića, snimatelja dopisništva RTS u Valjevu, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnijih posledica. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…