Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica predlaže da se sa premijerom Kosova i Metohije Bajramom Kosumije sastane 24. maja u Prizrenu, izjavio je šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima Srđan Đurić.

Portparol premijera Kosova Daut Dauti izjavio je da je premijer Bajram Kosumi spreman da se sastane sa premijerom Vojislavom Koštunicom, ali da njegov poziv da se sastanak održi 24 maja u Prizrenu još nije zvanično dobio. Kada dobijemo poziv odlučićemo da li, kada i gde ćemo se sastati, rekao je portparol Dauti.

Predsednik komisije za nestala lica saveta ministara Gvozden Gagić za BBC kaze da se novopronađena masovna grobnica nalazi u predgrađu Mališeva koje se zove “merdita” tj. “dobar dan”, u nekoj vrsti kamenoloma, odnosno kamenitog tla.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića očekuju u Haškom tribunalu do 11. jula, kada se obeležava dan zločina u Srebrenici.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović govoriće u Varšavi na prvoj plenarnoj sednici Trećeg samita Saveta Evrope, koji je posvećen evropskim vrednostima i evropskom jedinstvu.

Srpski premijer Vojislav Koštunica i ministar za kapitalne investicije Velimir ilić otvoriće istočnu drumsku obilaznicu kod Zaječara. Ta obilaznica nalazi se na putu M-25 Negotin-Zaječar-Knjaževac, a duga je 3.600 metara. Izgradnja obilaznice započeta je 1989. godine, a uloženo je 2,5 miliona evra.

Španski ministar inostranih poslova Miguel Angel Moratinos dolazi u posetu Srbiji i Crnoj Gori i danas će se u Beogradu sastati sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

rbiji i Crnoj Gori i danas će se u Beogradu sastati sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…