Dramski studio Valjevske gimnazije odigraće predstavu Daleke mile breze na prvom Festivalu gradskih amaterskih pozorišta “Milivojev štap i šešir” koji danas počinje u velikoj sali Centra za kulturu u Požarevcu.
Festival je pokrenut u čast desetogodišnjice Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović”, koje se održavaju u prvoj nedelji aprila.
Festival će otvoriti predstava “Ujed” Branislava Nušića, u izvođenju Gradskog pozorišta “Teatar 91” iz Aleksinca,
Na festivalu učestvuju i pozorište “Sklonište u teatru” iz Batajnice sa predstavom “Derviš i smrt” i Dramski studio Doma omladine Kragujevac sa pedstavom “Ljubovnaja zavist čerez jedne cipele”. Festival se u utorak 1. marta zatvara predstavom “Udubljenje u duši”, koju izvodi požarevačko pozorište “Milivoje Živanović”.
Svake večeri stručni žiri dodeljuje dve nagrade – “Milivojev štap” sa posvetom i diplomu, kao i specijalnu nagradu, monografiju Milene Pavlović-Barili. Na kraju Festivala bira se ukupni pobednik kome će biti dodeljen “Milivojev šešir”. Predsednik stručnog žirija je prvak Beogradskog dramskog pozorišta Toma Kuruzović, a članovi su požarevački glumac Ljubiša Đokić i ekonomista Slavica Simonović.
kog pozorišta Toma Kuruzović, a članovi su požarevački glumac Ljubiša Đokić i ekonomista Slavica Simonović.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…