33. Beogradski međunarodni filmski festival Fest, do 6. marta predstaviće oko 70 filmova, a valjevska publika će od večeras pa sve do nedelje moći da vidi 7 filmskih ostvarenja u okviru Mini festa.
Prvi film je Ferpektni zločin španskog režisera Alexa de la Iglesia i traje 105 min, a govori o Rafaelu ljubazanom donžuanovskom tipu koji radi na ženskom odeljenju robne kuće u mestu u kom je rođen. Čini se da ima vremena za skupe provode (i više od toga) sa svim svojim koleginicama, osim za manje privlačnu Lurdes. Njegova najveća ambicija je da postane menadžer sprata na kome radi; za ovo mesto mora da se takmiči sa Don Antoniom, i gubi od svog protivnika. Rafael odmah dobija otkaz i počinje svoj strmoglavi pad u život; i još gore, dok mu se status sve više srozava, to se više vezuje za Lurdes kao svog prijatelja.
Film Loše vaspitanje u režija: Pedro Almodovara, traje 105 min a radnja filma smeštena je u rane šezdeset, a u centru pažnje su dva dečaka – Ignacio i Enrike koji otkrivaju ljubav, filmove i strah u katoličkoj školi. Otac Manolo, školski direktori nastavnik književnosti, svedok je i učesnik ovih otkrića. Tri lika se ponovo sreću dva puta, kasnih sedamdesetih i ponovo u osamdesetim. Ovi susreti će uticati na život i smrt nekih od njih.
Od ukupnog broja filmova 33. Festa, dvadesetak će biti prikazivano u bioskopima po zavrsetku festivala.
/>Od ukupnog broja filmova 33. Festa, dvadesetak će biti prikazivano u bioskopima po zavrsetku festivala.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…