infakt__frame.jpgTrenutna situacija u valjevskom kraju, uprkos novim snežnim padavinama je stabilna, pod kontrolom je i život se odvija bez većih problema rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. Putevi i ulice se raščišćavaju, a snabdevanje strujom i vodom je uredno. Sva javna preduzeća rade, manji kvarovi na elektromreži otklanjaju se na vreme, a grejanje funkcioniše.
Svi regionalni i magistralni putni pravci su prohodni, posebno svi putni pravci uključujući i lokalne prema Divčibarama, tako da svi koji nameravaju da se upute u ovaj zimsko turistički centar mogu bez bojazni da krenu na put.
Lokalni i nekategorisani putevi čiste se po prioritetima. Sa gradskih ulica i trotoara su uklonjene velike količine snega, a uklanjanje i odnošenje se nastavlja i danas. Danas se čiste ulice: Pantićeva, Vlade Danilovića i Pop Lukina, a u toku je raščišćavanje prilaznih ulica i puteva kao i parkinga u blizini groblja u valjevskom kraju, s obzirom da su sutra Zadušnice.
I dalje iz Štaba se apeluje na građane da u naseljima Kolubara, Oslobodioci Valjeva, 27. novembar, Zbratimljeni gradovi, naselje Milivoja Bjelice , Sretena Dudića, sklone svoja vozila na javne parkinge koji su očišćeni i besplatni i tako omoguće da građevinske mašine sa trotoara i ulica što brže uklone nagomilani sneg, jer gde se to ne uradi neće moći da se izvrši čišćenje.
Prati se situacija i na školskim objektima, jer je prokislo u pojedinim školama. Speleolozi Društva istraživača su skidali sneg i led sa Bolnice i Telekoma. Juče su bili angažovani u školi “”Vladika Nikolaj Velimirović””, gde su uspešno okončali posao, a danas će biti angažovani u Medicinskoj školi. Svi prilazi školama biće u naredna dva dana očišćeni sa ulica i trotoara, kako bi nesmetano mogla da počne nastava.
Još jednom apel na građane od strane Štaba da se organizuju i skidaju ledenice i sneg sa svojih objekata, vodeći pri tom računa o bezbednosti prolaznika.
Štab za vanredne situacije grada Valjeva već priprema preventivne mere za odbranu od poplava.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…