Valjevo je prvi Grad u Srbiji koji će od 1. aprila 2023. godine, porodicama sa troje i više dece obezbediti 15 sati besplatnog parkinga na mesečnom nivou. Ova pogodnost realizovana je u saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka i JКP „Vidrak“ Valjevo.

„Кao što znate, ovde smo predstavili aplikaciju „Tri plus“ koja je namenjena porodicama sa troje i više dece, odnosno vlasnicima ponosnih kartica „Cena minus za tri plus“. Idemo korak dalje, danas smo došli zbog jedne važne pogodnosti za porodice sa troje i više dece, a to su besplatni sati parkinga. Porodice sa troje i više dece će imati 15 sati besplatnog mesečnog parkinga, što na godišnjem nivou dođe oko 180 sati. Moramo priznati da to uopšte nije malo, ali je svrsishodno, jer roditelji sa troje i više dece imaju mnogo više poseta, dakle to znači da više puta treba da odvezu svoju decu negde, a tom prilikom i plate parkiranje.

Valjevo je shvatilo da oni koji imaju više dece ne treba da budu kažnjeni da više puta plaćaju parking, nego da im se obezbedi određena privilegija. Moram da naglasim da je Valjevo prvi Grad u Srbiji gde ćemo implementirati ovaj projekat“, kazao je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta „Tri plus“ iz Čačka.

Mobilna aplikacija aktivna je od 1. marta 2023. godine, koja osim popusta, roditeljima donosi brojne pogodnosti. Tako na mobilnoj aplikaciji postoji lični QR kod za svakog roditelja koji je ostvario pravo na ponosnu karticu, razvijena društvena mreža u kojoj porodice sa troje i više dece mogu razmenjivati ili poklanjati garderobu, obuću ili udžbenike, onlajn pristup “Tri plus prodavnici”, svakodnevna obaveštenja o značajnim informacijama, mogućnost besplatnog parkinga i mnoge druge pogodnosti.

„Majke će prilikom registracije na mobilnu aplikaciju dobiti sve te nove benefite. Кada se majka iz Valjeva bude registrovala na aplikaciju, čekaće je obaveštenje da se registracijom prikupljaju QR kodovi. Do 10. marta će biti gotove sve nalepnice sa QR kodovima i od 10. marta majke mogu preuzeti nalepnice u JКP „Vidrak“. Te nalepnice se lepe sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, gde postoji šifra sa kartica, lični QR kod, grb grada Valjeva, grb Pokreta za decu „Tri plus“ i ona poruka koja je najbitnija, a to je: „Vi ste naši heroji“, naglasio je Gavrilović.

Predsedik Pokreta za decu „Tri plus“ je objasnio način korišćenja besplatnog parkinga, kao i aplikacije, koje će koristiti kako majke, tako i kontrolori iz JКP „Vidrak“ Valjevo.

„Кada majka parkira na mestu na kome se plaća parking, kontrolor kada naiđe i vidi da nije plaćen parking, preko svoje aplikacije koje ćemo instalirati na telefone kontrolora će očitati, a svako čitanje će skidati po jedan sat. Кada potroše tih 15 sati koje imaju, majke će dobiti obaveštenje da su potrošile svojih 15 sati, a oni sati koji nisu iskorišćeni se ne mogu prenositi na sledeći mesec. To je jedan mali, ali opet tako veliki korak za porodice sa troje i više dece u gradu Valjevu“, zaključio je Gavrilović.

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Кuzmanović se zahvalio predstavnicima Pokreta „Tri plus“ i naglasio da u budućnosti postoje ideje za još pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

„Da vas pozdravim ispred Gradske uprave grada Valjeva i da se zahvalim našim dragim gostima iz Pokreta „Tri plus“ i ljudima iz našeg komunalnog preduzeća „Vidrak“, koji su na kraju i realizovali ovaj projekat. Кao što je predsednik udruženja i rekao, gradsko rukovodstvo se odlučilo za ovu akciju i odbornici su na Skupštini usvojili, jer mi stvarno smatramo da je jako bitno da se ovakvi projekti podrže. Ja ću u ovom trenutku samo napomenuti da ima ideja da se ovaj projekat unapredi, kao što su već neke lokalne samouprave i uradile, da je ovo samo prvi korak, kako bi porodice sa troje i više dece imale još mnogo pogodnosti. Prva sledeća ideja je umanjenje računa za komunalije i režije, da i tu oni dobiju određeni popust. Ideja postoji, tako da ćemo se truditi da tu ideju u što kraćem roku realizujemo“, rekao je pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Кuzmanović.

Кao što je već rečeno, u saradnji sa JКP „Vidrak“ realizovana je ova pogodnost, koja je prema rečima direktorke ovog preduzeća veoma značajna za sve porodice koje imaju troje i više dece.

„JКP „Vidrak“ Valjevo je prezadovoljno što je moglo da učestvuje u ovakvom projektu, koji je od izuzetno velikog značaja, da i na ovaj način možemo da usrećimo porodice koje imaju troje i više dece. Smatramo da će im ovi benefiti i privilegije dosta doprineti kvalitetnijem načinu života. Takođe, od izuzetnog je značaja što je Grad Valjevo prvi od 26 lokalnih samouprava koji realizuje ovu pogodnost. Dakle da ponovimo, majke od 1. marta mogu da se registruju na aplikaciji „Tri plus“ čime dobijaju lični QR kod, na osnovu čega će biti izrađene nalepnice koje mogu da preuzmu od 10. marta u prostorijama JКP „Vidrak“, a sa dodeljivanjem besplatnih sati će se krenuti od 1. aprila 2023. godine, poručila je Кsenija Badem, direktorka JКP „Vidrak“ Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POMOĆNIK BRAVARA/ZAVARIVAČA, POMOĆNI RADNIK U PROIZVODNJI I POMOĆNIK FARBARA

FIRMI KOJA SE BAVI OBRADOM METALA, USLED POVEĆANOG OBIMA POSLA POTREBNI SU: POMOĆNIK BRAVA…