bebe.jpgU petak su u valjevskom porodilištu rođene trojke. Nakon višegodišnjeg steriliteta, Milena Radosavljević (31) iz Valjeva je na svet donela dva dečaka i devojčicu, koji su začeti u prvom pokušaju vantelesne oplodnje. Lečenje steriliteta, kompletna priprema, praćenje i održavanje trudnoće obavljeni su u Valjevu u okviru ambulante za kontrolu fertiliteta i sterilitet, a sam čin vantelesne oplodnje u Beogradu.

Dvoje dece je rođeno sa 2,5 kg i jedno sa 2,4 kg, a porođaj je “carskim rezom” obavio dr Branko Budimirović, koji je i šef ambulante za kontrolu fertiliteta i sterilitet. Dr Budimirović kaže da je ovo bila trudnoća veoma visokog rizika, kao i sam porođaj, i nakon tri dana intenzivnog nadzora bebe i majka se dobro osećaju.

U valjevskom porodilištu se na svet godišnje donese oko 1300 beba, a ovo su prve trojke rođene iz trudnoće koja je nastala vantelesnom oplodnjom. Ambulanta za kontrolu fertiliteta i sterilitet je otvorena pre nešto više od dve godine i do sada je obavljeno skoro 700 konsultacija sa parovima koji imaju problem bračnog steriliteta. Uz dr Budimirovića, u timu je i klinički embriolog Milica Krstivojević.

Ambulanta radi petkom od 9 do 14 časova, a konsultacije se zakazuju pozivom na broj telefona 295-167.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…