Dom zdravlja Valjevo će u ponedeljak 20. februara od 10.30 časova, u Edukativnom centru, organizovati predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i ostale zainteresovane građane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.


Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Asocijacija Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.
Vakcinacija za meštane Divaca i okolnih sela biće organizovana u utorak 21. februara od 13.30 do 16 časova, u mesnoj ambulanti. Uz pregled lekara, na raspolaganju će biti vakcina Sinofarm, uz mogućnost zakazivanja prijema bivalentne vakcine.


U okviru istog projekta, u sredu je na Stavama održana akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19, koju su realizovali Dom zdravlja Valjevo – Služba polivalentne patronaže i Centar za socijalni rad Valjevo. Meštani Stava, Sitarica i Suvodanja imali su priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti i da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim nedoumicama o vakcinaciji. Takođe su mogli da prekontrolišu krvni pritisak i posavetuju se o zdravstvenim problemima koje imaju.
Razgovor je vodila glavna sestra Patronaže Vesna Pavlović. Od njih 38, koliko se odazvalo akciji, većina je ranije primila dve doze vakcine, a njih 11 se izjasnilo da želi da primi dozu bivalentne vakcine. Organizovana vakcinacija će im biti omogućena u ponedeljak u Domu zdravlja Valjevo, nakon tribine o imunizaciji protiv kovid-19.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…