infakt__frame.jpgNakon završenog četvrtog Sajma šljiva u Osečini, članovi organizacionog odbora su sumirali rezultate manifestacije i izrazili zadovoljstvo što je u uslovima ekonomske krize sajam održan i što je ostavio dosta zapažene rezultate. Sajam je ukupno posetilo preko dvanaest hiljada ljudi, a svoje proizvode je izložilo oko pedeset preduzeća i sto deset samostalnih poljoprivrednih proizvođača, koji su ostvarili promet od oko dva miliona dinara.

Dogovoreni poslovi na sajmu, prodaja šljive i rakije, prešli su iznos od osam miliona dinara, tako da je ukupan procenjeni promet na sajmu iznosio preko deset miliona dinara. Potrošena je rekordna količina mesa, preko pet tona roštilja, kao i druge hrane i pića.

„Prvi dan sajma, petak 28. avgust, ostaće zabeležen kao najposećeniji dan u Osečini uopšte, praktično dokle seže sećanje našeg stanovništva“, kaže u šali Nenad Stevanović, predsednik opštine Osečina, ali i dodaje da je Sajam šljiva postao događaj sa dugoročnim efektima. Pored otvaranja novog pogona za preradu i sušenje voća Intema, investicija koju je podržala i agencija SIEPA, u Osečini je pokrenuta inicijativa za osnivanje klastera proizvođača šljive i voća. Inicijalni odbor će biti sastavljen od lokalnih proizvođača i predstavnika institucija, a očekuje se da će klaster doprineti daljem razvoju šljivarstva u Podgorini.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…