infakt__frame.jpgNa aeromitingu, koji će biti održan u nedelju, 13. septrembra, od 10 do 17 sati, očekuje se učešće predstavnika vazduhoplovstava 15 zemalja.
U statičnom delu programa biće prikazano više od 40 vazduhoplova, a u programu, pored domaće avijacije i brojnih inostranih, učestvovaće i, kako je najavljeno, zvezda nastupa – mađarski avion “gripen”.
Najavljeno je više od 100 učesnika iz 14 inostranih država i Srbije, a biće organizovan i prateći program, u kome će nastupiti padobranci, avio-modelari, maketari.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je, uoči aeromitinga “Batajnica 2009”, da je potpuno uveren u bezbednost leta pilota i letelica.

Komandant vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Ranko Živak istakao je da su preduzete sve mere kako bi svi učesnici bili bezbedni i da su u tom cilju definisane mere bezbednosti, kako na letačkom nivou, tako i na nivou opšte bezbednosti.
On je naveo i da su završene sve pripreme vezane za infrastrukturu i organizaciju i da je aerodrom spreman za prihvat svih učesnika i organizaciju aeromitinga.
U te svrhe je, kako je rečeno, potrošen i najveći deo novca.
Zbog očekivane gužve na prilazima aerodromu, saobraćaj na Batajničkom drumu u vreme održavanja letačkog programa biće pod posebnim režimom”, što podrazumeva i jednosmerno kretanje vozila.

Pošto aerodrom i njegova okolina raspolažu parking prostorom ograničenog kapaciteta posetiocima je preporučeno da koriste linije gradskog prevoza za dolazak do aerodroma, a vozila parkiraju na dostupnim parkinzima u gradu.
Aeromiting se održava u nedelju od 10 do 17 sati, a u subotu je generalna proba.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…